Bengt rasar

Egentligen har han rätt. Varför kalla det “vegetabiliska fetter” när man lika gärna kan kalla det rapsolja, solrosolja, majsolja, palmolja eller vad det nu kan vara.

Men jag vet inte om en bojkott är rätt sätt att få företagen att ändra sig, särskilt inte då det är rätt svårt att genomföra i det här fallet, eftersom en sådan bojkott skulle beröra massor av produkter.

Istället kommer här ett tips från coachen, till Bengt, Louise, Jan och alla andra som kämpar på konsumenternas sida:

Använd nätet! Det är billigt och effektivt. Genom att uppmana aktiva medlemmar att skicka ett e-postmeddelande till de företag ni vill påverka, starta en grupp på Facebook eller en stafett bland bloggande medlemmar (jodå, det har ni visst!), så kan ni uppnå mer än ni tror. Företagen får budskapet på ett ytterst konkret vis och bojkotten får ni på köpet – ingen konsument sitter först hemma och skriver ett argt mejl till konsumentkontakten om produkten X för att sedan gå ut och köpa den.

One thought on “Bengt rasar”

  1. Hm.. Det har jag aldrig tänkt på faktiskt, att även ‘onyttiga’ oljor kan betecknas som vegetabiliska..
    tack för varningen, elelr vad man ska säga!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *