Beach 2008 – kriget har börjat

Åtminstone verkar Friggs tycka det. Så nu lanserar man en ny variant av stycksaken (Friggs kallar den mealbar, men det uttrycket vägrar jag faktiskt använda) Naturdiet, nu med smaken chocolate & peanut.

mealbar.jpgEnligt Frigs är det en hel måltid i den här lilla rackaren. Fast bara 200 kcal. Att jämföra med ungefär 500 i en pastasallad.

Tanken är alltså att detta skulle varit min lunch. Fast jag åt pasta med köttfärssås till lunch. Och den där lilla stycksaken blev efterrätt. En efterrätt med ett västgötaklimax, kan man säga. För inledningsvis smakar den ganska ok, en tydlig jordnöttsmak som kompas av en studsig kolasås. Men på slutet faller hela fasaden och alltihop blir mjöligt, kletigt och ansträngande. Bantningsp(ulv)er i fårakläder och kolasåsen gör revolt och smetar ut sig över hela munhålan.

Sedan tror jag personligen inte mycket på den här typen av svältbantning. Att bara äta en sån här liten grunka till lunch kan endast leda till en sak: extrem hunger. Och sedan är det detta med blodsockret. Det torde befinna sig på ankelnivå större delen av tiden om man lever på sånt här.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *