Nu ska jag gnälla lite

…på webbhotellet Loopia, där denna blogg ligger upplagd.

Har inte haft någon anledning att klaga innan, allt har fungerat klanderfritt. Men på senare tid har jag fått höra allt mer negativt om Loopia, och nu i fredags körde jag själv huvudet i väggen.

Om jag skulle ge mig in på att förklara alla detaljer, skulle jag förmodligen skrämma bort er alla för evigt, med undantag för någon stackars nörd som halkat in här. Så jag ska försöka mig på den korta versionen: Efter långt och träget letande hittade jag äntligen en så kallad plugin, ett litet program, som skulle ta mig ett stort steg närmare min dröm om att kunna slå ihop de tre olika databaserna som håller igång mitt företag Foodwire och dess verksamhet. All information skulle samlas i ett system, och hela livet skulle bli mycket enklare.

För att installera denna lilla plugin krävs ett annat litet program, som antingen kan köras på servern eller lokalt på mitt konto, det vill säga mitt lilla område hos webbhotellet.

Men det går inte Loopia med på.

Så nu, när jag efter sjuttifem sorger och trettiåtta bedrövelser fått det mesta att fungera skapligt hos Loopia, måste jag börja fundera på att flytta hela sajten igen. Och flyttar jag Foodwires sajt, då blir det ju flytt av bloggen också.

Och det är så jobbigt! Det blir alltid strul när man flyttar.  Så jag vill inte. Men alternativet är att fortsätta harva med tre olika system som innehåller till stora delar samma information. Det vill jag inte heller.

Moment 22, kallas det visst.

2 thoughts on “Nu ska jag gnälla lite”

  1. Det är just det som är problemet. Killarna på Loopia är också mycket snälla och hjälpsamma. Men det räcker inte för jobbiga kunder som mig…
    Tack för tipset, i alla fall.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *