Kronfågel lägger ribban

I dessa dagar är det kanske inte så förvånande. Men icke desto mindre förtjänar det att nämnas: Kronfågel har tagit beslutet att destruera all kyckling man återkallade i samband med salmonellalarmet i veckan.

Jamen, det är väl klart?

Näpp. Inte alls, egentligen. För enligt gällande regler och förordningar så har bolaget rätt att sälja produkterna vidare, till exempel till ett företag som värmebehandlar köttet och därmed säkerställer att salmonellabakterierna dör.

Kronfågel har haft mycket dålig ekonomi under en rad år. Nu gör man en liten vinst, och den nye vd:n Peter Rasztar, en dansk herre som tidigare varit chef för bland annat Scan, är smart nog att inte riskera att dras med i Icas fall.

Eller få Janne Josefsson på halsen…

8 thoughts on “Kronfågel lägger ribban”

  1. jag tänker på hur man puffar upp filéer med vatten och krångliga regler som gör att en dansk fryst kycklingfilé inte alls behöver vara dansk.

  2. Mja, där äe jag inte riktigt med, faktiskt. På det området är Kronfågel lite av ett föredöme om man frågar mig. Kronfågel har bara svensk råvara i sina produkter.Deras filéer är visserligen glaserade med vatten som alla andra, men inte alls i samma utsträckning som många av till exempel de danska företagens.

  3. Ok, jag läste kanske slarvigt. Men Kronfågel är även en av Danmarks största kycklingproducenter, faktiskt. Det som säljs som Ivars kyckling i svenska frysdiskar är en produkt som tillverkas av Kronfågels danska systerbolag Danpo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *