Julstädning

IT-mammans mormor gick bort i somras, och nu har en del av de vackra möblerna från hennes hem hamnat i vår ägo. En dominoeffekt uppstår, där där ett antal möbler flyttas runt i huset. Just denna gången blev det dessutom läge för en välbehövlig röjning bland gammalt krafs och skräp som vi samlat i ladorna.

Man griper sig an verket med liv och lust men nu, när klockan närmar sig elva och en somnlös natt gör sig påmind, börjar orken tryta.

Det som började som en julstädning är nu granne med Gud, det vill säga ett lokalt kaos i delar av vardagsrum, kök och hall. Slumpvisa ansamlingar av pappershögar, verktyg, visselpipor, reflexer, skruvar, sladdar, tavlor, glödlampor och mycket annat är utspridda i väntan på att föras till en säker plats.

När Lilla Larsson, tre år, kommer upp imorgon kommer hon att bli mycket förvånad. Först ganska skitsur på sitt vanliga morgonvis när något inte är exakt som det brukar, men sedan – efter tankning med 260 ml Semper fullkorn med banan och plommon – kommer hon att vara i himmelriket. Och skyndsamt sabotera varje antydan till struktur som vi lyckats skapa i röran.

2 thoughts on “Julstädning”

  1. Eftersom alla våra äldre familjemedlemmar är borta från jordelivet har vi under ett antal år också fått överta en del möbler…. och flyttat runt och bytt ut… Men i somras försvann all sentimentalitet och vi slängde krasst ut en massa arvegods som vi inte kände ett dugg för. Fast grejerna fastnade i garaget… så nu är det fullt där. Delvis var orsaken att känna efter om vi skulle sakna nåt. Har vi inte gjort… kändes bara skönt att bli av med det. Och auktionsfirman ska få ta över alltihop.

  2. Jo, vi har ju till och med försänkningar hos den lokala församlingens framgångsrika second hand-butik. Det är ett uttalat mål för årets julledighet: rensa! Jag gnuggar redan händerna i förtjusning!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *