6 thoughts on “Jag var på Ica för några timmar sedan”

 1. Själv har jag satt ICA i karantän. Handlade på City Gross idag, en annan ägarstruktur (Bergendahls) så kanske bättre ordning. Här hade dom fyra herrarna troligen fått sparken (hoppas jag).

 2. Det går ju inte att sparka de fyra herrarna, eftersom de äger sina egna butiker. Men jag tror som sagt INTE att det här var något unikt i fyra Maxibutiker i Stockholm…

 3. Om de största butikerna som tjänar grova pengar fuskar(av girighet?), hur ser då inte ut hos handlare som har kniven mot strupen?

  Har inte kollat av läget på Facebook, men det skall tydligen finns en diskussionsgrupp för ICA-packare som diskuterar sina erfaranheter, kan ge en hint om hur utbrett det är ifs. Ifs har folk en tendens att “fläska” på när det gäller forna arbetsgivare.

 4. http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=147&a=722439&rss=145

  Om detta stämmer så bättrar det inte på bilden av ICA. I kombination med de luddiga svaren i Uppdrag Granskning ang lagar och föreskrifter hos de ansvariga butikerna så har man ett ordentligt arbete framför sig för att säkra upp kompetensen med även de interna kontrollerna. Kedjans självkontroll tycks inte fungera, inspektörerna prioriterar inte inspektion då det skall finnas en fungerande självkontroll..

 5. Löjlig tanke att tro att det här är en företeelse bara hos ICA Maxi – det är klart som korvspad att det förekommer hos de flesta butiker med stordrift.
  Det är inte länge sedan konsumenterna respekterade det som de skulle äta så pass att de stod bakom disken och ville se handlaren/charkuteristen mala deras köttfärs för att den skulle vara “pin färsk”. Dettta understryker det faktum, sedan kraven på tillvägagångssätt upphört och butikkedjornas vinstintresse ökat att vi har den hantering vi förtjänar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *