Dryck med smak av… vadå?

Hittade en dryckesprodukt som jag inte stött på förut: En fruktdryck under Icas eget märke med 25 procent fruktjuice, som placerats bland läsk och mineralvatten.

Jag plockade med mig en flaska med smak av hallon och blåbär hem för att prova.

Ungarna gillade den skarpt och nästan hela litern försvann under en förmiddagsfika.

Själv delar jag nog IT-mammans analys: det smakar artificiellt, och det är ju rätt tråkigt när det faktiskt är en dryck som ska vara mindre läsk och mer juice.

Innehållsförteckningen bjöd dessutom som vanligt på skojiga överraskningar och visade att de 25 procenten juice, i denna dryck med smak av hallon och blåbär, utgjordes till 24,8 procent av äpple. 0,1 procent var blåbär och 0,1 procent hallon.

Det där känns inte rätt nånstans, och jag blir ganska trött. Så här är det ofta just i dryckeshyllan. Försök att hitta en blandsaft som inte innehåller äpple, om du kan! Eller en som innehåller äpple, och där äpple dessutom finns angivet som en smak på etiketten.

Småfusk, liksom. Det känns trist.

3 thoughts on “Dryck med smak av… vadå?”

  1. Förmodligen får jag äta — eller dricka — upp det här när barna blir större, men är det nåt jag undviker betala dyra pengar för så är det vatten med mer eller mindre kufiska tillsatser. Läsk köper jag _aldrig_ (maken gör det ibland) och handlar jag juice blir det sån man får blanda själv. Saft kanske jag kommer att köpa ibland framgent, fast bara när den hemkörda tagit slut.

    Behöver jag påpeka att flaskvatten går bort nåt så inihoppsan också?

  2. Jag köper hem mycket lite av den sortens produkter också. Men eftersom jag enhälligt utnämnt mig själv till förste testare av diverse mer eller mindre nya produkter i våra butiker, så kände jag mig tvungen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *