Decembersöndag

Efter morgonens träning har det inte varit mycket fitness för Stellan. Ömma moderns födelsedag innebär familjeutflykt till hennes hus på ön, inklusive middag och fika.

Min mage står fortfarande i fyra hörn, trots att det nu är cirkus sju timmar sedan middag. Jag fick knappt ned någon kvällsmat, men har fått ett busenkelt laxrecept som jag garanterat kommer att prova framöver.

Annars har dagen gått i någon form av mobiltelefontema. Magics mobil, som han ärvt av mig, har troligen lagt av för gott. Jag kasserade den för att kameran strejkade, samtidigt som den blev allt tjurigare att ladda. Nu går den inte alls att ladda, verkar det som.

Tyvärr en dyster erfarenhet som jag gjort med flera Sony Ericsson-telefoner. De har patetiskt kort livslängd med tanke på vad de kostar. Nu är jag tillbaka hos Nokia, även om jag egentligen inte gillar deras telefoner, som ofta är lite joxiga och bökiga.

Facit talar dock sitt tydliga språk. I mitt liv har jag haft:

 • två Ericsson-telefoner, som höll tills jag tröttnade (varav en Ericsson Hotline – se bilden – som var så stor att jag fick vika antennen för att den skulle få plats i min försäljarportfölj).
 • en Bosch (jo, det är sant!) som var rätt kass och hade en löjlig sladdrig antenn som man drog ut från en liten springa på baksidan.
 • en Philips som var så dålig att den blev utbytt tre gånger varpå jag efter sverkandet from hell lyckades få pengarna tillbaka.
 • två Sony Ericsson som jag gillade skarpt, men som självdött på ett mycket patetiskt vis, den första på grund av en fuktskada som vållades av att jag hade den i fickan på mina byxor när det regnade ute.
 • tre Nokia som alla tre fortfarande fungerar i varierande utsträckning. Min första Nokia tappade antennen, men fungerade ändå.

Om jag sedan fyller på med de mobiler som IT-mamman haft, så kan jag minnas

 • en Siemens som inte tålde att ligga i fickan när man åkte skidor.
 • en Nokia, som fortfarande fungerar.

Överväldigande empiriska fakta pekar i riktning mot Finland. Trots min motvilja, verkar de finska telefonerna lira i en egen division. Så därför har jag nu beställt en Nokia till Magic.

Själv kör jag vidare med min N90. Åtminstone tills mobilernas egen Messias kommer till Sverige.

7 thoughts on “Decembersöndag”

 1. Maken hade en gång en Nokia som han:
  1. Badade med i saltvatten. Efter avsköljning i sötvatten och torkning funkade den igen.
  2. Tappade i ett glas fanta. Samma metod som ovan funkade.
  3. Tvättade i 60 grader med 1200 varvs centrifugering. Skalet blev lite skavt, men när den hade fått torka funkade den fortfarande.
  Håhåjaja, såna mobiler görs inte längre.

 2. Blanda in bort korten herr Journalist. Ämnet för dagen var mobiltelefoner.

  Den “svenska traktorindustrin” som, fö levererar enorma utdelningar till sina amerikanska mödrar, kan vi diskutera ngt annat år.

  bring out the mattress….

 3. Blanda bort korten? Korten handlade om mobiltelefoner och dylika tingestar köper man av ett syfte enbart: att de ska användas för kommunikation (connecting people, typ). Telefoner som inte går att ladda, eller starta, fyller inte riktigt det syftet.
  Hälften av den eventuella avkastningen från Sony Ericssons verksamhet hamnar väl i Japan, förresten?
  😉

 4. Min lista.

  1997 Ericsson 628 – efter batteri- och antennbyte till smalare/kortare var jag faktiskt rätt nöjd.

  1998 Bosch (jo, det ÄR sant 😉 ) En flip-modell som fungerade grymt bra tills jag råkade klämma den i fickan, på en hårdrocksbar. Glaset, jo det var riktigt glas, i displayen sprack.

  2001 Nokia 8210 – Gryyym! Liten och stylish när den kom, köpte den utan abonnemang för många tusenlappar. Fungerade klockrent tills en kompis lånade den i fyra månader när jag reste runt i Sydostasien.

  2004 Nokia 3100 – Snikmodell utan kamera och tjafs, går att wappa på hjälpligt. Har dock fungerat alldeles utmärkt som telefon i snart 4(!) år! Tyvärr har det mesta på knappsatsen suddats ut nu så man får köra lite på känn när man smsar, inga större bekymmer… =)

  Mvh

  Raz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *