Bra betyg=Happy Meal

Blir nästan lite skraj när jag läser detta. Barnen ska belönas för sin duktighet och närvaro i skolan – med Happy Meal!

Man tror först att detta är någon ny korkad idé, som snabbt kommer att bankas ned i stövelskaften av rasande föräldrar och allmän opinion.

Nix and nope. Programmet har funnits i tio år! (Ursäkta, andra utropstecknet där, jag ska lugna mig lite. Andas in djupt genom näsan. Ut genom munnen. Luugnt och fint… Sååja. Nu känns det bättre.)

Enda skillnaden är att tidigare var det Pizza Hut som sponsrade, och den kedjan tycks åtminstpne ha haft den goda smaken att vara något mer diskret i sin framtoning. Ägaren till stadens McDonald’s tycks dock inte riktigt ha insett att detta var potentiellt sprängstoff, och har klämt dit en bild på både Ronald McDonald och ett Happy Meal på det lilla fordralet som betygen levereras i.

Tänk om någon provat detta i Sverige. Då hade Janne Josefsson varit där på två röda sekunder.

2 thoughts on “Bra betyg=Happy Meal”

  1. Och nej, inte vad jag vet. På min gamla skola försökte de med nåt belöningssystem för att de som inte behagade dyka upp till lektionerna skulle det. De som skötte sig undrade hur det kom sig att det inte var goda betyd och uppförande som skulle uppmuntras. De skulle vara liksom vara glada i tysthet. Det blev ett jävla liv till slut och det försöket avskaffades men det poppar ju upp då och då. Hur man håller ungar som skolkar och lever fan i skolan där med hjälp av belöningar. Jag som gick ut med bra betyg tycker fortfarande att det är höjden av jävlighet. 🙁

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *