Flyga med änglar

Som synes har Chicagos skyline försvunnit. Popcornen är tillbaka, precis som jag.

Fast jag var med om något intressant under sista biten av hemresan, från London till Göteborg. När jag rafsat ihop mina grejer och gick för att gå ombord på planet, fann jag mig plötsligt i en kö, stirrandes på en ryggtavla med bild-43.pngemblemet här intill.

Tre änglar, varav en med titeln “President Gothenburg Chapter” eller nåt i den stilen, traskade genom gången till planet tillsammans framför mig. De bläddrade lite småstressat i Göteborgs-Posten och pratade om något.

Efter några steg fattade jag vad det var. Fotboll. Sveriges match mot Spanien i EM-kvalet. Kunde inte riktigt höra vad de sa, men jag fick intrycket av att matchen var redan spelad, och då blev jag tvungen att fråga. Därmed hamnade jag i en liten koversation med ängeln framför. Om fotboll. Väl inne i planet hade de tre stadiga killarna rett ut begreppen och kommit fram till att matchen skulle spelas senare samma dag, det vill säga igår kväll.

De tre herrarna slog sig ned, och hade det inte varit för västarna kunde de lika gärna varit tre snubbar från något företag som varit iväg på en kurs eller en mässa. Och det kanske de var, förresten. Vad vet jag.

Det roligaste var nog konversationen mellan två ur kabinpersonalen. Jag satt på bakersta raden, och de stod bakom mig och viskade.

“Vi har änglar i planet.”

“Änglar?”

“Japp, Hells Angels. Sitter tre stycken där framme.”

“Usch då.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *