Extra Cool Pro

Man skulle kunna tro att rubriken syftar på mig själv. Men så är det inte, istället handlar det om Wrigley’s nya halstabletter givits detta pompösa namn.

Enligt Wrigley’s har de här tabletterna allt man kan önska: uppfriskande smak och en kärna av mentol och xylitol som lindrar halsont och “hjälper till att svälta ut de bakterier i din mun som ger upphov till syraattacker och hål i tänderna.”

Jag är varken förkyld eller tandläkare, så sanningshalten i dessa påståenden kan jag inte vidimera. Det är dock uppenbart så att det känns att det händer något i svalget, även om man inte är förkyld.

Smaken, då? Ja, idén med ett slags skal och en mjuk, nästan flytande kärna, appellerar kanske inte till alla. Men jag gillar det, och som halstablett finns det viktigare funktioner. Efter att man sugit på tabletten en stund, börjar innanmätet sippra ut och det är alltså detta som ska ge alla de vidunderliga effekterna, om jag förstått saken rätt.

Ok, över till de olika smakerna.:

  • Strong mint: Fräsch och frisk med en svag doft av tandläkarmottagning. Tyvärr finns det en viss unkenhet i kärnans smak, som tidvis blir ganska obehaglig. Eftersmaken känns dock fräsch.
  • Eucalyptus: Ja, just det. Eucalyptus. Woohoo. Det här är friskt. Det känns precis som den där gamla Vicks-reklamen med isbjörnen. Nästan lite väl bra.
  • Lemon mint: Som vanligt är det citronvarianten som får min röst. I’m a lemon kind of guy, liksom. Den är precis lagom syrlig och när innanmätet börjar sippra ut smyger sig en mer distinkt syrlig myntasmak fram på et mycket försiktigt vis.

Jag sparar förstås påsarna tills nästa gång jag blir förkyld. Så kan jag testa om Wrigley’s påståenden verkligen stämmer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *