Dagens frukost

Det är väl säkrast att man lägger ut en bild igen, så man inte får på nöten. Idag blev det kaffe och en American Sub (skinka, sallad och majonnäs) från en deli som ligger i kvarteret intill hotellet, bara 150 meter bort. White Hen heter den, och där kan man få både smörgåsar, sallad, soppa och en hel del annat. Samt bryggkaffe i minst tio olika varianter, gjort på olika bönor och emellanåt smaksatt med exempelvis choklad eller vanilj.

frukostigen.jpg

(I bakgrunden skymtar Millennium Park, som ligger vid Lake Michigan.)

En intressant detalj var kaffemuggens lock, med en av de mer smarta konstruktioner jag sett hittills. Genom att vrida locket i sidled öppnar man en liten glugg som man kan dricka ur. Att vrida locket går lätt och kan vid behov göras med hakan, näsan eller annan lämplig kroppsdel om man har händerna fulla. Lika lätt att vrida tillbaka, och då är locket stängt och risken för spill reduceras rejält.

Så här der det ut:

kaffelock1.jpg  kaffelock2.jpg

Nu ska jag i alla fall tillbaka till hotellet. Krypa ur min kostym och mina blanka Björn Borg-skor. Sedan ska jag vandra på stadens gator som en vanlig man.

4 thoughts on “Dagens frukost”

  1. De locken använder Sandys också sig av… De är kanon och går alldeles utmärkt att dricka ur 🙂 Sandys är en kopia på Subway och tog över efter dem på Knutpunkten här i Helsingborg. De finns på massor av ställen i Sthlm, men tyvärr inte i GBG. Kolla deras hemsida så får du se… Nej, jag jobbar inte där… men dricker latte hos dem varenda vardag 😀 Beroende du vet 😀

  2. Se där. Jag har inte varit på Sandys på länge. Sista var jag på ett ställe vid Stureplan, och jag tyckte det tog hundra år att få en rätt trist smörgås.
    När jag bodde i Helsingborg åt jag annars ibland på Subway. Vi hade kontor i hamnen, så det var enkelt att kila upp till Södergatan.

  3. Ja, Subway är och var en stor favvis hos mig. Sandys här i stan är bra… som sagt är man stammis där 🙂 Jag gillar deras klassiska tonfiskssub… varma mackan med thai kyckling går heller inte av för hackor. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *