Spejsat

Sitter och slötittar på Lilla Melodifestivalen med Legolas och IT-mamman. Magic är ute och ränner nånstans, Lilla Larsson har knoppat in. Läser senaste numret av Allt om Mat. Jag studerar med stort intresse tidningens vinmaratin, där fyra vinprovare testat alla viner på Systembolaget.

Då.

Plötsligt står han där. Samuel Svensson, åtta år. Från ELLÖS! Cheeses! Där bodde jag också när jag var åtta år. Han har inte en chans mot tre femtonåriga skejtare från Nossebro, men jag tror Samuel vann mångas hjärtan ikväll. Inte minst i Rapport en halvtimme tidigare, när han konstaterade:

“Jag vinner nog inte ikväll. Jag har inte vad som krävs.”

Ödmjukhet – klart underskattat. Och gulligt. Ellös is da shit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *