Lilla Larsson testar Festkyckling

Det blir inga sensoriska utvikningar här, det kan jag förvarna om redan nu. Men Lilla Larsson har i alla fall påbörjat sin karriär i mitt mediaimperium genom att testa en burk av Sempers nya burkmat för lite större barn.

Varianten ifråga heter Festkyckling, och den slank ned i en grisblink. Förvisso med hjälp av lagom mycket distraktion i form av högläsning (Tummelisa) men ändå. Jag tror att detta var gott. Burken är stor, innehåller 290 gram, vilket är lika mycket som en del färdiga luncher för vuxna. Felix Portionspajer är till exempel på 275 gram. Fast de är å andra sidan lite väl små.

För ovanlighetens skull var det inga protester, allt gick som smort. Sedan kan man kanske ha åsikter om det faktum att hon äter en burk som är för barn över 1,5 år. Hon fyller tre imorgon. Och då kan man ha synpunkter på att hon äter burkmat överhuvudtaget. Det gör hon nästan aldrig i vanliga fall, detta var i testsyfte. Men i sanningens namn brukar det ofta finnas en burk eller två hemma ifall hennes mathållning skulle hamna i otakt med oss övriga.

Och nu kommer det inte någon annan mat på bordet inom den närmsta timmen, eftersom IT-mamman tagit med sig Legolas och Magic till torget för en inköpsrunda. Ett av deras uppdrag är att inhandla kvällens måltid: grillade revben…

One thought on “Lilla Larsson testar Festkyckling”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *