Get real

Den rubriken kunde jag förstås inte låta bli, nu när det gäller Fazers nya bröd Real.

Det är ett riktigt rejält rågbröd av en sort som vi svenskar ofta kallar för danskt eller tyskt, trots att man i Finland är minst lika duktig på att baka sådant.

Jag är lite svag för den här typen av bröd, som helst ska avnjutas med en riktigt grovmalen dansk leverpastej. Real är också gott, det smakar ungefär som dylika bröd plägar göra. Mustigt, lite syrligt och stabilt, även om Real kanske saknar den där riktiga stunsen som man finner i andra produkter.

Dessutom är Real nyckelhålsmärkt, märkt med ett godkänt hälsoargument om att fullkornsprodukter kan minska risken för hjärt- och kärlsjukdomar SAMT märkt med den nya GI-märkning som idag bara finns på ett fåtal brödprodukter. Märken överallt, således.

Mina enda invändningar mot Real är just att smaken inte är riktigt sådär spänstig som man väntar sig, samt att påsen är så förtvivlat liten…

3 thoughts on “Get real”

  1. De behöver seriöst någon som kan hitta på bättre brödnamn. Vissa är så att man himlar med ögonen och så tänker man att nej, jag tar frallorna istället för det fiberrika som heter ÄNtligen.

  2. Du kanske ska anmäla dig som frivillig?
    Allvarligt talat så håller jag nog med dig lite. Äntligen är till exempel ett urfånigt namn på en limpa.

  3. Periodvis bakar jag det mesta själv, jag tror jag ska börja döpa alstren – vad sägs om Friska Frön, Ett Korn Av Visdom, Pumpa Upp Med Pumpafrön, Fibrösa Fiberlimpan, Ayurveda på Freda’ eller Kom In Kummin?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *