Ett användningsområde för tomma Pringle’s-rör

Jag vet inte hur många av Salts läsare som regelbundet köper Pringle’s-chips. Själv tycker jag att de är ruggigt goda, men av någon anledning blir det ändå inte så ofta att jag köper.

Hur som helst: förpackningen. Vad gör man med den? Slänger i återvinningen, säger Svenne Banan.

Men då kommer här ett ännu bättre tips från Julie i den amerikanska staden Buffalo: Använd röret som förvaring för dina hembakta kakor. Särskilt bra när man ska skicka dem till utlandet, noterar Julie.

Jag noterar också. Nu är det så att jag kämpar en ojämn kamp för att åter närma mig bakbordet. Men kanske kan jag besegra skräcken. Och då kommer jag säkert att baka jättegoda kakor. Och skicka dem till någon som bor utomlands.

5 thoughts on “Ett användningsområde för tomma Pringle’s-rör”

  1. Jag tycker att dom är rätt äckliga. Tacka vet jag Lays ;).
    Man kan packa kakor i extremt praktiska engångsburkar från Ziploc (toppits) och svepa in i bubbelplast också. De är inte särskilt engångs, burkarna från ziploc.

  2. Lay’s är ännu godare, jag håller med. Mycket godare än vår svenska, faktiskt. Och tyvärr, Pär, bonnachipsen från Södertälje tillhör inte mina favvisar.
    Dessutom är jag inte säker på att jag godkänner epitetet “processad skit”. Pringles (det ska nog inte vara någon apostrof, när jag tänker efter) är en så kallad extruderad produkt, det vill säga spill från annan potatistillverkning som pressats ihop till snygga och identiska chips. Miljöaspekten har jag hört någon klaga på också, och där är det ju så att Pringles-chipsen faktiskt fraktas på ett bra mycket smartare sätt. En vanlig chipspåse är ju till hälften fylld med luft för att skydda chipsen. I Pringles-rören är det avsevärt mindre luft, eftersom de skyddas av förpackningen.

  3. De har nog dragit ur både ett som två Pringles-rör ur rövva på folk genom åren inne på världens akutmottagningar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *