Middagsfrid med nätmat?

Senaste idén om e-handel med mat kommer från Middagsfrid, ett Stockholmsföretaget som börjar leverera den första oktober. Middagsfrid erbjuder en prenumererad tjänst där man får färdiga leveranser. Mat för en vecka, recept och råvaror som ska räcka till fyra personer för 725 spänn, hemkört och klart.

Genialiskt eller halvbra? Jag vet inte. Men tro mig – detta ska jag följa mycket noga.

3 thoughts on “Middagsfrid med nätmat?”

  1. I teorin låter det ganska kul, men jag är övertygad om att det inte skulle funka i min familj. Trots allt vill nog helst bestämma själv vad som finns i min matkasse. Däremot skulle jag väldigt gärna kunna beställa den via internet.

  2. “Ska räcka till fyra personer”? Hmmm. Det är ju en viss skillnad om det är en familj bestående av pappa, mamma, tonårskvasianorektisk 14-årig dotter och balettdansande 7-årig dotter, eller pappa + tre hemmavarande tonårsgrabbar med fotboll, hockey och tyngdlyftning som fritidsintresse. Om man säger så.

  3. Inledningsvis kommer mina matkassar bara att finnas i en storlek och i en variant (för allätare), så det är klart att den storleken/varianten kanske inte passar alla. Det är ju precis som när man läser recept, 4 personer/portioner kan vara alldeles för lite för fyra.

    Den som vill titta närmare på vad vi menar med 4 personer kan gå in på http://www.middagsfrid.se och “Exempel på en leverans” och hämta ett veckoblad. Där framgår tydligt vilka mängder mat det handlar om. Till spaghetti och köttfärssås är det t ex alltid 500 g köttfärs.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *