Till mannen (eller kvinnan) som har allt

Dagens julklappstips (oh nej, det är inte för tidigt att köpa julklappar – fråga IT-mamman):

En elektrisk vinkylare som inte bara håller kylan, utan även värmen om du så önskar. I med sladden och ställ in rätt temperatur, bara. Kall snaps, varm punsch eller nånstans däremellan. Kylaren/värmaren klarar allt mellan tre och femtio grader.

Snygg är den också.

Eller?

Nja, jag tycker nog att designen mest påminner om luftavfuktaren vi har i vår tvättsuga, så där blir det minus.

Men den är billig.

Eller?

Tja, det kan man förstås diskutera. Importören Merlion Trading säljer den direkt via sin egen hemsida, men den kommer även att finnas i “välsorterade butiker”. Merlions prislapp ligger på 1.195 kr. Det kanske är värsta klippet för den som har vinkällaren fylld med dammiga flaskor, men jag tror jag avstår denna gången.

Inte bara för att jag har svårt att se behovet i vår familj, utan även för att jag just återvänt från besiktning av min sekrutt-Toyota från 1992. Och kommit hem med ett läckande bromsrör och stränga förmaningar om att inte bromsa för häftigt. Så de 1.195 spännen (och lite till, skulle jag tro) har redan tingats av lämplig bilverkstad i byn där jag bor.

Förresten: Om du undrar vad en sekrutt-Toyota är, ska du läsa andra halvan av detta inlägg.

3 thoughts on “Till mannen (eller kvinnan) som har allt”

  1. Lite fotbadskänsla över designen, tycker jag. Inget vidare sportigt heller med elkylare. Det är snitsigare med sparade snöbollar i frysen att bygga ett berg av och stoppa midsommarsnapsen i.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *