Så får man se detta.
Felix, ett italienskt monster med gasspis.
Och vedspis.
Helt sanslöst. Det är ju precis vad jag vill ha.
Fast är den snygg? Jag vet inte. Passar den i mitt kök, anno 1970? I don’t think so, Jeeves.
Så jag får väl hålla till godo med det jag har. En vedeldad kamin på kontoret och en gasspis av modell Volvo V70 bi-fuel på garageuppfarten.
Importören Aquapool har en rad olika modeller i sortimentet, om någon är intresserad. Och vill man inte ha en vedspis där bredvid gasspisen, kan man till exempel skaffa sig en variant där det gömmer sig en diskmaskin bakom en av luckorna. Fiffigt.
Jorå såatte, jag tror vi kan konstatera att det här med kök gått överstyr nu. Ordentligt.
Möjligen är det något fel på mig, men jag är rätt nöjd med mitt kök från 1985. Lite färg eller nya luckor kanske vore på sin plats, men vad är egentligen grejen med alla dessa prål-kök?
När blev det omöjligt att laga mat i ett kök för under 200 000?
Jag tror det går, faktiskt. Lite trixigt, men vill man så kan man.
Snart plockar jag fram Trangiaköket, som gråtit hela sommaren för att det inte fick ut och tälta.
Gas, ved, sprit – vad som helst bara det inte är el!
Synd på den goda spriten bara. T-Röd – för god att kolsyra.
Det hade faktiskt varit JÄTTEROLIGT om ni hade haft den spisen på allvar i ert kök. Ironisk inredning är det nya svart?
Hjälp vad ful! Jag skulle inte gå in i köket om den stod där. Eh, vi köper en, så får du laga all mat.
Vid närmare eftertanke vet jag inte ens om man behöver spis i köket. Frys, micro och diskmaskin. Det är väl allt som behövs för matlagning?
Diskmaskin låter lite överflödigt. Man kan ju fylla frysen med såna där lådor från katten Findus. Sen behöver man bara en påse engångsbestick. Mikromalism – det nya svart.