Katten Pejst

Katten Pejst regerar på mitt skrivbord just nu. Fast det är ju ingen katt, utan bara en fyndig försvenskning av begreppet cut and paste, eller klipp och klistra som vi säger på svenska.

Den fyndiga försvenskningen har jag lånat från en numera avsomnad blogg som hette just så.

Och Katten Pejst regerar, eftersom jag sysslar med den ofantligt urtrista uppgiften att lägga in skvalpande nyheter som hamnade mellan stolarna när vi flyttade en databas från Göteborg till USA och sedan till Västerås.

Två månaders nyheter, ungefär 800 artiklar skulle jag tro, ligger och väntar på sin rätta plats. Eller förresten, jag har nog Katten Pejstat 50 nu, så det är väl 750 kvar. Och allt behöver vara klart den sjunde september, för då firar Foodwire 9-årsjubileum med att inviga sin nya sajt.

3 thoughts on “Katten Pejst”

  1. Det är i enlighet med gammal god tradition, om man nu envisas med att ha katt, att döpa den till Paste. Eller Pejst, om man föredrar det.

    Tidigare var SCSI i stort sett standardnamnet för katter i hushåll med minst en datornörd, men det var på 1980-talet.

  2. SCSI, usch. Vi hade en katt, den hette Biggles. han blev överkörd. Dock inte av Röde Baronen, utan av en bil. Jag är ju Mac-nörd, eller iNerd, som vi brukar kalla det, och därför skulle jag givetvis kalla en eventuell ny katt för iCat.
    Annars är ju Firewire ett utmärkt namn. Eller USB 2.0.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *