Bananfråga

Frågan om bananskalning har inte legat uppe särskilt länge. Men trenden är ganska kristallklar, så jag tycker det är lika bra att plocka ned den och lägga ut en ny.

bild-3.pngDärför, innan du läser vidare: Rösta på den nya frågan längst uppe till höger på sidan. (Jag vet, det är mycket bananer nu, men det går nog över.)

Resultatet från den förra frågan, ocm vilket håll man skalar sin banan från, är rätt tydligt. 77 procent av de som röstat skalar från stjälken, eller handtaget som vissa kallar det. Det är den blåa stapeln i diagrammet härintill – klicka så får du se en större version.

Själv tillhör jag den lilla minoritet som skalar från slutet. Det visste jag redan, och kanske är jag lite förvånad över att det var såpass många som elva procent som uppgav att de skalade från detta håll.

Tolv procent uppger att de inte äter banan alls. Jaha, där ser man. GI-trenden spökar överallt.

Nu kan jag inte motivera mig att skriva en endaste rad till om denna otroligt perifera fråga. Om du inte röstat i den nya frågan än, gör det nu! Den är betydligt viktigare.

2 thoughts on “Bananfråga”

  1. Jag testade faktiskt alldeles nyss att äta banan från fel håll, dvs. ditt håll. Det var.. lite konstigt. Men smakade exakt likadant. Tyckte jag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *