Sudden rush of inspiration

Plötsligt kom den. Inspirationen. Jag har känt mig rätt trött och stressad några dagar. Alltför trött och stressad för att orka blogga. Men nu kände jag plötsligt att lusten kom tillbaka. Tröttheten beror nog mest på usel nattsömn, och stressen på att semestern som vanligt är fullspäckad med göromål.

Några exempel:

 • Träningsläger för våra fotbollsknattar i Celtic, en tillställning som hotats av ihållande regn, men som till slut blev riktigt lyckat eftersom regnet höll sig borta under de viktiga timmarna.
 • Evighetsprojektet med att sälja vår Ford Focus.
 • Postsstrul 1: Fakturorna som jag skrivit ut och som jag skulle posta på vägen till flyget till England, men som låg kvar på köksbordet när vi kom hem.
 • Poststrul 2: Paketet jag faktiskt skickade innan vi åkte, men som låg i postboxen när vi kom hem, eftersom adresslappen på nåt mysko vis ramlat av.
 • Pelle Rebells flytt. Jag vill ju så gärna kånka grejer! Faktiskt. Jag har en liten skum förkärlek för att hjälpa folk att flytta. Anser mig vara rätt bra på den typen av göromål. Bära tungt, stuva och packa, jobba hårt – det ger mig en konstig tillfredställelse.
 • Företagsfundering 1: Jag har insett att jag inte hinner med att vara ett helt företag själv, och har bestämt mig för att anställa en halv administrativ person. Men vem?
 • Företagsfundering 2: Jag kanske inte behöver anställa en halv administrativ person, om jag kan lägga ut vissa jobb hos andra firmor. Mina erfarenheter av outsourcing är dock relativt dåliga, så jag tvekar.
 • Företagsfundering 3: Är det dags att skaffa kontor på byn igen? Antagligen, om jag ska anställa en halv administrativ person. Men var? Det finns lokaler mitt på torget, centralt beläget och bra på många sätt. Men lokalerna som jag tittat på är rätt sunkiga och har utsikt över en lastbrygga. Andra alternativ är i olika industriområden, men det känns inte heller kul.

Företagsfunderingarna går alltid att lösa, förstås. Och träningslägret gick som sagt jättebra. Poststrulet är bara att fixa till – skicka paket och fakturor igen, easy peasy. Pelle Rebells flytt verkar gå enligt plan, trots att jag av olika anledningar inte kunde hjälpa till. Det enda kvarstående problemet är den osålda bilen. Men det finns fler spekulanter, så den saken ska nog ordna sig också.

Alles gut, då eller? Nja. Inte riktigt. Min familj har drabbats av en stor och jobbig förlust. En person som vi alla tyckte väldigt mycket om, lever inte längre. Därför känns livet på det hela taget ganska exakt som himlen utanför mitt fönster. Grå och ganska tung.

3 thoughts on “Sudden rush of inspiration”

 1. Mina erfarenheter av outsourcing är extremt goda – och högst begränsade. Men jag är lycklig över att slippa bokföra, skicka fakturor och påminnelser och pyssla med utbetalning av löner och sociala avgifter.

  Den person som gör det åt oss fixar det på en bråkdel av tiden det hade tagit mig. Men jag har dessutom fördelen av att denna person rent fysiskt sitter och jobbar i samma hus, en trappa ner – jag slipper alltså vara arbetsgivare för ytterligare en person (en fördel med att outsourca), samtidigt som personen finns tillgänglig öga mot öga utan mötesbokningar och krångel (vilket ju annars är en stor fördel med att ha en anställd).

  Summa summarum: med rätt förutsättningar kan det vara grymt att anlita någon utifrån.

  Ohoj!

 2. Mitt problem är dock av ett mer intrikat slag. Jag är nämligen utbildad reviso, så när som på en missad tentamen i ekonomistyrning. Därför har jag ett visst mentalt motstånd mot att lämna bort dylika göromål. Men nu har jag faktiskt tagit steget och anlitat en byrå som ska ta hand om bokföringen. Faktureringen vet jag inte riktigt än, men det lutar åt samma håll.
  Annars håller jag med dig (och vi bedriver ju rätt snarlika verksamheter på många sätt) – idealet vore att ha en kamrer med f-skattsedel. I garderoben.

 3. It’s hard to find your page in google. I found it on 14 spot, you should build quality backlinks , it will help you to rank to google top 10.
  I know how to help you, just type in google – k2
  seo tips

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *