Jag är en frossare

…åtminstone enligt Göteborgs Kex, som nu kartlagt svenskarnas Ballerina-vanor. Ungefär 3000 uppenbart undersysselsatta personer har gått in på Ballerinas webbplats och berättat hur de äter sitt Ballerina-kex.

ballerina_karaktarer_frossaren.jpgBallerina-konsumtionen är hyfsat hög i vårt familj, och jag kan avslöja att vi åtminstone representerar två av de tre vanligaste Ballerina-typerna, nämligen njutaren och frossaren. Njutaren är den som lyfter på locket, slickar i sig nougaten och därefter slukar resten, medan frossaren (yep, that’s me), slukar hela kexet i ett svep.

Den vanligaste typen är dock Klassikern, som äter tuggar i sig kexet bit för bit.

Värsta njutaren i vår familj är inte oväntat Lilla Larsson, tvåkettalft år, som vill ha locket avlyft så att hon sedan ska kunna smeta in hela ansikten – och gärna även stora delar av resten av kroppen – med nougat.

Kan även tillägga att Ballerina i vår familj emellanåt går under pseudonymen “kaka med prick.”

7 thoughts on “Jag är en frossare”

  1. Min fru har efter många års äktenskap avslöjat hur hon äter Ballerina: på ett perverst och raffinerat sätt tar hon bort den ljusa delen så att pricken blir kvar och förtär sedan denna del sist! Jag hade ingen aning om detta! Dags för äktenskpapsrådgivning?

  2. Jag förstår inte varför jag inte får era kommentare som jag brukar. Upptäckte just en hel drös som jag inte läst.
    Pär: Det är bara att komma över, vi har oftast Ballerina hemma. Äktenskapsrådgivning är jag mindre hemma på, men en kaka kan läka många sår.
    Ozzy: Sön fyllning är jättegott, särskilt i spsnaka kakor.
    Andreas: Tyvärr är den där listan full av fel. Till exempel har Göteborgs Kex slutat använda transfetter för ett bra tag sedan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *