Hur tänkte ni, Spendrups?

Jag vet, jag skriver oproportionerligt mycket om Loka och Ramlösa på den här bloggen. Det kanske skulle vara en vattenblogg istället. Fast då blir det ju saltvatten. Inge bra.

Hur som helst, nu kommer en magsur iakttagelse angående Lokas frenetiska lansering av nya förpackningsstorlekar. Den senaste i raden (tror jag) syns på bilden här intill, och är en variant på ett gammalt tema: 30 cl mer på köpet. Större flaska, samma pris – så är det tänkt att vi konsumenter ska uppfatta erbjudandet. Om flaskan verkligen håller samma pris som den vanliga 1,5-litaren bör man dock kolla om man vill vända på kronorna.

Och nu till det magsura: flaskeländet är FÖR stort!

Som synes på bilden går den inte in i facket i kylskåpsdörren. Den passar inte heller de vanliga hyllorna och den slutliga lösningen blev den enda möjliga, nämligen att lägga flaskan ned.

Eller?

Nähäpp, det gick inte heller, för då går inte kylskåpsdörren att stänga. Hur tänkte Spendrups när man tog fram flaskan? Tänkte man alls? Jag är inte helt säker…

4 thoughts on “Hur tänkte ni, Spendrups?”

  1. Spendrups är kända för att bara köra på. Spontanrocknroll kallas deras affärsnyckel. Jag minns en gång för länge sedan när de låg bakom den svenska varianten av kapsyl – den där som man skulle dra upp som ett snöre (i metall). Aj, vad man skar sig.

  2. Jag såg Loka-flaskor häromdagen som innehöll 33 cl (alltså plastflaskor m. skruvkork). Tydligen satsar de på bredd med alla olika storlekar.

  3. Aj! Den var gräslig, det kommer jag ihåg. Men man kunde göra skojiga saker med den lilla korken som låg under. Hålla fast den mellan tumme och pekfinger och sedan sål till underifrån, så att korken for iväg med ettt ljudligt plopp. Vilka banrdomsminnen!
    Ulrika: 33:or av plast har jag inte sett, men det förvånar mig icke.

  4. Jag satte en sån kapsyl på var sida om bordet och hade som backspeglar när jag satt vid kortänden och körde låtsasbil. När jag var liten. Alltså. Perfekt eftersom flera bilmodeller på den tiden faktiskt hade backspeglar som såg ut ungefär så och som satt på stänkskärmarna snarare än på dörrarna (mina morbröders PV till exempel.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *