Sommarkräket är här

Gårdagens firande av nykläckta studenten Alice i Underlandet kom av sig lite. Efter att vi masat oss till gymnasiet i dammig hetta, och sedan masat oss hem (jag och IT-mamman fick cykla åttaårige Legolas cykel halva vägen var, för han liftade med mormor), visade det sig att Magics mage inte ville vara med längre. Antagligen har han drabbats av samma bacill som Lilla Larsson fick sig en släng av tidigare i veckan.

Han hade ont och var lös i magen, så vi bestämde att jag skulle stanna hemma med honom.

Magic var helknäckt och grät floder. Han hade sett fram emot fest i Underlandet. För att trösta honom försökte jag tänka ut något kul som han och jag kunde hitta på när de andra åkte till Underlandet. Jag föreslog massor av saker, men allt bemöttes med sura miner. Tills jag kom på det:

“Vi kanske ska spela lite Playstation? Du och jag?”

Han tittade upp lite surmulet, och muttrade: “OK, kanske det.”

Så vi drog igång NBA Live 07, jag var Spurs och han var Bulls. Görkul! När han hade förödmjukat mig ganska ordentligt, och ledde med 29-17, stoppade plötsligt spelet.

“Va, vad hände nu?”, hojtade jag, med ögonen klistrade på TV:n.

Jag vände mig mot Magic. Han satt framåtböjd över en skål som han tydligen tagit med sig utan att jag märkt.

“Mår illa”, kved han. Sedan dröjde det en halv minut och därefter… ja, ni fattar.

Jag fattar INTE varför sån här skit ska komma nu? I juni? Men det är väl bara att hacka i sig och hoppas att man själv slipper.

Och att San Antonio Spurs spelar bättre när det inte är jag som sitter bakom spakarna.…

5 thoughts on “Sommarkräket är här”

  1. Inget konstigt alls! Värmen kommer… man lter grejer ligga framme lite för länge för att det brukar gå ändå… men nu väcer bacillerna ohämmat. Grill… inte riktigt genomstekt här och var… potatissallad… gammal nedkryddad julskinka som sålts som grillbitar… för att inte tala om hur det ser ut på kundvagnarna… ( http://newtonline.wordpress.com/2007/05/30/yuck/ )
    En enda skämd räka.. eller krabba… för att inte tala om KÖTTFÄRS! Och: Har ni badat nyligen?

  2. Just det där med matförgiftning tror jag inte riktigt på, faktiskt. Däremot tror jag att det kan vara så att årets vinterkräk fått lite ny fart i värmen.

  3. Säger bara en sak: HANDSPRIT!!!! Sprita tills händerna spricker – vilket tar lite tid eftersom handspriten innehåller lite mjukgörande!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *