Minimal – oväntat goda

chips15.jpgSkrev häromdagen om OLW:s (Eller var det Estrella? De där två företagen har ett problem med sina varumärken) nya snacks Minimal.

Så i onsdags – på väg från en fotbollsträning till en annan, med pissvåta fotbollsskor på fötterna – rusade jag in på Kvantum och ryckte åt mig två påsar samt en del annat som behövs för Magics utflykt i helgen.

Jag måste erkänna att mina förväntningar på den här typen av produkter är små. Så små att jag glömde kassen i bilen när jag kom hem med Magic och hans kompis Browneyed Boy från deras träning.

Men senare på kvällen började det suga i gommen och jag hämtade kassen där ute i bilen. En snabb provsmakning satte mina låga förväntningar på skam: Detta är faktiskt gott. Jag gillar särskilt dill & gräslöksvarianten (det finns även en sourcream & onion-version). Chipsen är inte friterade, utan bakta, och det känns faktiskt fräscht. Dessutom tror jag att den relativt låga fetthalten är en förklaring till att man inte känner den där svullinstinkten som dyker upp när vanliga chips hamnar på bordet.

Flipp från mig, alltså. Jag väntar bara på fler varianter som är mer i min smak. Får jag vara så fräck att föreslå en naturell version (det blir ju godare med Salt, som ni vet) och kanske en med chilismak?

3 thoughts on “Minimal – oväntat goda”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *