Gurkcola, någon?

Det bedrivs en hel del produktutveckling i läskbranschen, och den kan närmast betecknas som panikartad på vissa håll. Världens konsumenter börjar vända läsken ryggen, och giganter som Coca-Cola och Pepsi vet inte riktigt vad de ska ta sig till.

Gamla knep som att tillsätta lite körsbär, lime eller citron och/eller ta bort eller minska innehållet av socker och kolhydrater fungerar inte längre, men företagen vågar bara vidga sina cirklar i en ack så försiktig takt.

pepsi-ice-cucumber.jpgDärför fick vi i Sverige i år prova Pepsi Max Cool nånting med äppelsmak. Och därför får japanerna smaka… ta-DA: Pepsi Ice Cucumber. En blandning mellan gurkläsk och cola, som företaget självt kallar det.

Eh.

Gurka är en av naturens mest smaklösa produkter. Den består till mer än 90 procent av vatten, och gurkans mest framträdande egenskap är snarare att den är… sval. Cool as a cucumber, som britterna säger.

Bloggen Japan Probe har smakat på gurkcolan, och kallar den lite intressant, lite fruktig och lite söt men med en artificiell gurksmak. Det där gör mig grymt nyfiken. Hela idén med gurksmak gör mig nyfiken, jag kan knappt föreställa mig hur “gurksmak” skulle kännas i munnen – än mindre artificiell sådan.

Japanerna kan njuta Gurkpepsi sedan i måndags, och produkten finns bara under en begränsad period. Trots att jag inte smakat vågar jag nog säga det redan nu: Du kommer inte att få chansen att testa här i Sverige. Den här produkten KAN INTE fungera. Om den gör det, så måste det vara fel på alla andra…

7 thoughts on “Gurkcola, någon?”

  1. Åh men det KAN funka. Tror jag. Eller kanske inte om colasmaken måste vara med på ett hörn. Jag provade äpplepepsin tidigare i våras och den var enormt äcklig, smakade bara sunkig grogg. Men gurka är ju fräscht och fint?

  2. Men gurka har ju visst ngn slags smak! Många har den ju i vanligt vatten för att “fräscha” till det. Jag har dock aldrig förstått det där utan tycker att det är rent äckligt. Men nog smakar det allt!

  3. Håller med Magnus 100% här. Piffa till kranvatten med gurkskivor är som att krama ur disktrasan direkt i munnen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *