Stoppa pressarna – Doddes skrotar lådan

Fick just veta att McDonald’s skrotar sin barnmåltid Happy Meal.

Ossj.

Fast riktigt så drastiskt är det såklart inte. Det handlar snarare om att McDonald’s återigen försöker gå den vanskliga balansgången mellan att ge kunderna det de vill äta och det de borde äta.

Därför har man bara modifierat det beprövade konceptet en smula. Lådkonceptet har skrotats och ersatts av…

Tada – Happy Meal enligt tallriksmodellen!:

nyahappymeal.jpg

Tre alternativ kommer att erbjudas: Ett med hamburgare, ett med Chicken McNuggets och ett med en kycklingburgare. Till menyerna ingår ett fullkornsbröd och en “mini-pommes frites.” Till detta serveras drycker som lättmjölk, äppeldryck eller vatten samt morots- eller äppelpåsar.

Bra eller dåligt? Både och, som vanligt. Bra att barnen lär sig sunda matvanor. Inte lika smart att spika fast färdiga menyer – om jag fattat rätt kan man till exempel inte få en äppeljuice till sin hamburgare.

Blir detta en succé? Tja, jag tror inte försäljningen kommer att öka särskilt mycket, men den lär inte minska heller. McDonald’s är McDonald’s, och har man lovat barnen att gå dit så gör man det. Starkaste lockbetet med Happy Meal är inte – och har aldrig varit – maten. Jag tror inte särskilt många barn kommer att protestera över att man får mjölk eller juice istället för läsk, bara man får sin leksak och kanske till och med får dra en repa i rutschkanorna och de andra lekattraktionerna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *