Speltips: Cooking Mama

Matbloggaren Jam Faced, som tyvärr skriver alltför oregelbundet om mat och matrelaterade upplevelser i London, kom häromveckan med ett riktigt skojigt speltips. För alla er som har Nintendo DS, vill säga.

Någon?

Nähä.

Inte jag heller.

Men trots detta måste jag ägna några rader åt den utmärkta idén bakom spelet Cooking Mama. Fantastiskt dubbeltydig titel, förresten. Spelet går ut på att laga mat under överseende av Cooking Mama. Gör man rätt blir hon glad, gör man fel får hon eld i blicken.

cooking_mama2.jpg

Jam Faced erkänner utan omsvep sin svaghet för det här gulliga spelet, och tillägger att han även är lite sugen på att testa några av rätterna i verkligheten. Särskilt stekt gyoza (ett slags dumplings, små degknyten med fyllning) ser smarrigt ut om man bara lyckas vika degplattorna rätt…

Själv har jag som sagt ingen Nintendo DS, men det finns diverse andra spelmojänger i huset, som Playstation II och Gameboy Advance, måste kolla om det finns några köksspel till dom – eller så kanske man ska gå till det riktiga köket…

2 thoughts on “Speltips: Cooking Mama”

  1. Klart jag har en DS 😉 Men det riktigt roliga lär vara Cooking Mama till Nintendo Wii – då hackar du och viker och har dig på riktigt, fast med handkontrollen.. eh, ja.

    Gyozas är riktigt gott kan jag meddela, gjorde – på riktigt – häromdagen. Men pilligt. Undrar om det är lättare på låtsas?

  2. Anne, du upphör aldrig att impa med din prylarsenal. Och du har förstås helt rätt: ett Cooking Mama-pass med Wii låter ännu roligare. Fast då tror jag att jag hoppar gyozas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *