Som bröd – med kanel på

Jag har sagt det förr, och jag säger det igen: Jag är en mycket rutinerad fikare. Så att testa fikabröd passar mig finfint. Därför slank det ned en påse med Polarbröds nya kanelrosor i korgen när jag rusade in på Coop häromdagen för att köpa matsäck åt Legolas som idag är på utflykt till Bohus fästning.

kanelrosor.jpgKanelrosorna är en lite underlig bekantskap. Ska inte säga att det smakar illa, tvärtom så slinker de ned. En efter en. Men ändå är jag lite förbryllad. För degen påminner misstänkt starkt om gammal hederlig polarkaka. Visst smakar det kanel, hela bullen är pudrad, men degen känns väldigt brödig.  Som en smörgås med kanel, typ. Den “äkta vanilj” som Polarbröd nämner på påsen märks tyvärr knappt alls.

Dessutom utgör den så kallade polarmetoden ett litet problem i det här fallet. Kanelrosorna, liksom Polarbröds alla andra produkter, fryses direkt efter bakning och får sedan tina på vägen ut till kund. Det funkar fint med brödet, men kanelrosorna har en ytbeläggning med kanel och troligen även lite socker. Den fukt som bildas i påsen vid upptiningen gör att bullarna lätt blir lite kladdiga.

Bullarna är första produkten i Polabröds serie “Naturligt Gott” och innehåller inga konserveringsmedel eller färgämnen. Det uppskattas såklart, och slutomdömet blir ändå godkänt med liten marginal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *