Personalen i butiken

Hemköp har tagit initiativ till en undersökning där svenska folket får svara på vad de tycker är viktigast i butiken. Svaret är att 90 procent av svenska folket tycker att personalen måste ha bra kunskap om mat. 77 procent vill ha manuell betjäning och 62 procent anser att långa öppettider är viktiga.

Vad tycker jag, mathandlarjunkie som jag är? Jag tycker att det är patetiskt att man i vissa butiker inte överhuvudtaget kan uppbåda någon personal. Och att man förvånansvärt ofta får svaret “Jag vet inte” om man väl hittar någon att fråga. Manuell betjäning? Tja, det kan ha sin charm och brukar ofta innebära ett större sortiment. Samtidigt är utbudet av färdigpackade varor idag så stort att man faktiskt kan klara sig utan.

Långa öppettider? Absolut. Kvantum i byn där jag bor har öppet till 22, det är precis lagom. Fast de kunde faktiskt öppna lite tidigare – nån gång har jag varit där före åtta på morgonen och mötts av Libanon-gardinen…

One thought on “Personalen i butiken”

  1. Jag vill ha manuell chark! Jag avskyr att allt kött är vakuumpackat och kommer från stora anläggningar. Jag betalar gärna lite extra för att kunna välja köttbitar, be om putsning och specialstyckningsdetaljer. Det är ju helt absurt att det inte finns längre – bara för ett par år sedan jobbade jag själv i charken i Löttorp. Jäklar vad poppis det var bland sommarölänningarna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *