Mission completed – grilltest del II

Ok, nu är det dags för korvfrossa här på bloggen. Valborgsaftonens grillorgie inbegrep nämligen också ett gäng av Scans nya korvar.
Vad väntar jag på? Inget, egentligen: Let’s roll!

tysken.jpg

Bratwurst Kümmelkörner: Vi börjar med tysken. Det här är en bratwurst som smaksatts med kummin, mejram och kryddpeppar. Magic utnämnde den här till en av sina favoriter, medan de vuxna ryggade inför det visuella intrycket. Korven har en gråvit färg som inte framgår på bilden intill, men som faktiskt är rätt motbjudande. Och typiskt tysk. Själv tyckte jag att korven smakade ok, en ganska köttig men rätt mesig smak. Kryddorna som valts är inte heller av det vassare slaget.

***

salsiccia.jpgSalsiccia Prezzelmolo: En italiensk korvtyp som här smaksatts med timjan, blapersilja och vitlök. Korven är liten och tjock men med ett angenämt utseende. Den är inte så kryddstark men har en viss sötma. Skogspappans favorit. Själv tyckte jag att timjansmaken var en aning för framträdande, men på det hela taget en god korv.

***merguez.jpg

Merguez Picante: En korv som hämtat sin inspiration från Nordafrika. Den här är god, het och kryddig i smaken som kommer från spiskummin, kanel, koriander och chili. Trots denna parad av maffiga kryddor saknas dock en aning bett i smaken.

***

texas.jpgTexas Country Hill Sausage: Now we’re talking, sheriff! Det här är min favorit. En kraftig goding där chilin äntligen får komma till sin rätt och ge rejäl hetta. Tillsammans med salvia och vitlök får hettan en angenäm blommighet som jag gillar skarpt.

***

På bordet fanns dock inte bara korv och kött denna soliga afton, utan också en annan spännande nyhet:grillsauce.gif

Årets Grillsås: En sås som tagits fram av Svenska Kocklandslaget och produceras av Biggans. Den ska serveras varm och värms på halvfart ett par minuter i mikron. När man tar ut den känner man direkt en av ingredienserna som dominerar i doften: Det doftar jul, och det är ingefäran i den asiatisk-inspirerade såsen som kikar fram. Såsen är god med en aningen rökig, söt smak som passar fint med köttet.

Till efterrätt provade vi två nya glassorter som Ica lanserat under sitt eget märke: “Skogsbärsripplad mascarpone” och “Len och krämig vanilj”. Båda var goda, kanske särskilt mascarponevarianten, men gav ändå en déja vu-känsla. Det här har man smakat förr. Och så är det förstås ofta med kedjornas egna produkter.

One thought on “Mission completed – grilltest del II”

  1. Jag gillar Merguezkorven eftersom jag inte äter gris och detta är en av de få grisfria korvarna med åtminstone lite smak som finns i vanliga mataffärer. Annars är det mest ultramesiga kycklingkorvar. Och har man tur kan man hitta turkisk sucuk eller vad den nu heter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *