Mission completed – grilltest del I

Äntligen. Grillstressen har stillats. Och berget av grillgrejer har åtminstone avsmakats, även om vår familj och familjen i skogen inte lyckades sätta i oss allt. Långt ifrån.

Jag börjar med att konstatera att en ny grill står högt på önskelistan. Vår gamla klotgrill har hängt med länge, och inte precis fått någon kärleksfull omvårdnad. Den är dessutom alltför liten så länge det inte rör sig om lite korvgrillning till familjen. Valborgsgrillningen klarade vi av med inkallad förstärkning i form av en engångsgrill.

Ok, nu till några av produkterna som skulle testas:

flinta.jpgFlintastek Smoke: IT-mammans favorit. God röksmak med en angenäm syrlig ton. Dock, som alla andra flintastekar är den ett veritabelt jättemonster som är en smula svårhanterligt på grillen.

***

grillspjut_ytterfile.jpgGrillspjut: En fläskytterfilé som marinerats. Smaken är god men spjutet är ganska tjockt och lite svårgrillat. Det kräver lång tid på grillen för att bli genomstekt, och i vårt fall tvingades vi packa in det i folie en stund för att hela pjäsen skulle bli klar. (Tur att man har med sig lite rutinerat köksfolk – pappan i skogen är en betydligt bättre kock än mig…)

***

grillspett_summer_bbq.jpgGrillspett Summer BBQ: Grillspett av nötkött. Tunna, fina och välkryddade. Nötköttet blir dock som bekant snabbt en aning torrt och här bör man nog vara lite försiktig och inte låta spetten få för mycket färg.

***

Jag nöjer mig med detta så länge, och återkommer lite senare med ett gäng korvar, Svenska Kocklandslagets grillsås och två nya glassorter från Ica.

4 thoughts on “Mission completed – grilltest del I”

  1. Grillspjut här också, men vi delade det brutalt före grillning, annars hade det blivit lite rått i ändarna!

  2. Jag lade det i en ring runt kanten på grillen, och sade till barnen att “dagens bokstav är C”. Det såg ut som en gigantisk falukorv. Men gott var det, spjutet. Tyvärr glömde jag bort den medföljande glazen i brådskan, men jag vet inte om den tillför så mycket smakmässigt.

  3. Vi glazade inte heller, men det var hustruns medvetna val. “Den såg god ut ändå”. Potatissallad med soltorkad tomat, rödlök, kapris och dressing funkade bra till, samt bröd med tapenade. Och ölet…Bedarö bitter! 20 flaskor finns på bolaget även i din by. Testa!

  4. Såna här kommentarer får du inte komma med när jag sitter och försöker koncentrera mig på företagets bokslut. Magen kurrar så att jag knappt hör vad jag tänker! Får nog gå och se om jag inte har en liten Urquell i kylen, i alla fall. Eller förresten – jag har nog en burk Guinness kvar! Det blir perfekt, så kan jag spilla lite på papiren som revisorn ska få…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *