Hemlisvällingen har kommit

Äntligen dök den upp i min butik: hemlisvällingen.

Hemlisvällingen görs av Semper och har smak av banan och plommon samt tillsats av lactobacillus reuteri, en så kallad snäll bakterie. Snälla bakterier kan vara bra mot allt möjligt, och just den här har efter omfattande studier visat sig vara bra på att hålla magen i balans samt minska antalet infektioner och korttidsfrånvaro från dagis.

bananplommonvalling.jpegVarför kallar jag den hemilsvälling, förresten? Jo, det beror på att när jag skrev att Semper planerade den här lanseringen, så blev jag kontaktad av företagets informationschef som en smula bekymrat undrade hur jag hade fått reda på det. Det var nämligen inte offentligt än.

I sådana lägen vill man gärna kunna säga att det är ett resultat av gediget journalistiskt fotarbete. Efter slitsamt grävande i otaliga hålor och efter ett ihärdigt och smart intervjuande av motvilliga personer, har jag kunnat pussla ihop bitarna och presentera sanningen. Och att jag inte kan röja mina källor, eftersom det är deras grundlagsskyddade rättighet att vara anonyma. Eller nåt sånt.

Men det sa jag inte. För informationen kom från ett simpelt pressmeddelande från Sempers partner Biogaia, som utvecklat den snälla bakterien. Där hade kommunikationen klickat, uppenbarligen.

Nåväl, nu har jag införskaffat den hemliga vällingen. Nästa steg blir stenhårda tester under verklighetsnära förhållanden av en verklig expert: Lilla Larsson, tvåkettalft år.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *