Bilblogg igen

Eftersom det idag är bilbloggardag, ska jag fylla upp så här på kvällskvisten med en recyclad kommentar från min käre vän Pelle Rebell. Vi har haft mycket kul tillsammans och när jag härförleden tvingades komma ut ur garderoben med sex pinsamma underligheter, fyllde han på med utlåtandet nedan.

250px-polo_1_b_v_sst.jpgDet passar utmärkt idag. Det handlar både om min första bil (som såg ut ganska exakt som den på bilden intill) och om mat. Dessutom är det ohyggligt pinsamt…

Käre stellan! När du nu tvingats vara så öppen med ditt mörka förflutna känner jag mig tvingad att lägga till en sjunde sak till listan!

Du glömde nämligen helt att nämna din VW-polo, den rullande ungkarlslyan, där baksätet var förvandlat till “återvinningsstation” för gamla mosbrickor och puckoflaskor, vilket ledde till att bilen i princip var tvåsitsig. Den var en sorts total motsats till MTV´s “pimp my ride”. Jag har ofta undrat om dit intresse och med åren stora kunskap om mat startade som en motreaktion på det ensidiga kosthåll som var ett faktum under “polo-åren”!

Jag minns med ömhet hur vi färdades genom natten i en doft av gammal chokladmjölk/senap/ketchup/torkat mos och en liten anstrykning av surnad gurkmajonäs! Jag tror ärligt talat att det hade gått att koka buljong på den bilen!

Pinsamt var ordet, sa Bull.

8 thoughts on “Bilblogg igen”

 1. Ang fler historier från det förflutna….finns filmen från din svensexa fortfarande kvar eller den begravts djupt i det förflutnas mörka mylla…..

 2. Jag kan svara på det, M. Den ligger djupt begravd i min strumplåda. Bästa stället om man vill vara säker på att inte hitta det man söker.

 3. Men vad konstigt! M:s kommentar hittade tydligen inte fram till min e-postlåda. Mycket märkligt. Mycket, mycket märkligt.
  Fast jag förstår MYCKET väl varför M undrar. Han har nog mer att förlora än somlig andra på att… Hm… Jag fick just en idé…
  Tur att jag köpte en sån där grunkogrej som man kan konvertera VHS-filmer till digitalt format. Och tur att det finns så käcka sajter där man kan publicera pecis vad man vill!

 4. Säger bara en sak: PUL! 😉

  Ett utdrag bifogas:

  “Personuppgiftslag (1998:204)

  Allmänna bestämmelser

  Syftet med lagen

  1 § Syftet med denna lag är att skydda människor mot att deras personliga integritet kränks genom behandling av personuppgifter.

  Personuppgifter – All slags information som direkt eller indirekt kan hänföras till en fysisk person som är i livet.

  Skadestånd

  48 § Den personuppgiftsansvarige skall ersätta den registrerade för skada och kränkning av den personliga integriteten som en behandling av personuppgifter i strid med denna lag har orsakat.

  Straff
  49 §Till böter eller fängelse i högst sex månader eller, om brottet är grovt, till fängelse i högst två år döms den som uppsåtligen eller av grov oaktsamhet

 5. Hm, två år på kåken, säger du? Då är man väl ute efter 10-12 månader. Det kan det nästan vara värt…

 6. Visst kan du lägga ut det! M är ju utklädd till kvinna och ser inte alls ut som han gör i verkliga livet. Så då kan han väl inte stämma dig?
  Och jag lovar, M, kommer filmen ut får du genast jobb som dragartist! Du kommer tacka maken att du slapp ut från placet där du jobbar nu.

 7. Hmmmm, just nu låter det ganska lockande att byta bana. Sitter inlåst i en fönsterlös källarlokal på ett hotell i Frankfurt med 50 andra jurister och försöker komma överens om vilken rad det är bäst att sätta kommatecknet på och om vikten av att ta med all världens negationer för att inte råka ut för ngn “liability”. Suck. Förhoppningsvis får jag åka hem idag…….

  Jag längtar till semestern….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *