Kellogg’s kemiska äppelflingor

Nä, så heter de förstås inte. De ståtar med det långa och krångliga namnet Kellogg’s Special K Apple Crispy. Och nu har jag testat dom, tillsammans med flera andra nya frukostprodukter som jag hittade på Kvantum igår.

gx_apple_crispy.jpgFlingorna smakar ganska ok. Äpple och kanel är ju en kombination som brukar funka. Men redan när jag ska stoppa första skeden i munnen, anar jag ugglor i mossen. Sniff. Vad var det för en doft? Tugg, tugg… Tja… Ganska gott, fast… Sniff, sniff. Hmm.

Det smakar ju äpple, fast ändå inte. Och lukten är nästan bedövande. Tung, kemisk, fast ändå äpple nånstans långt därinne. Tittar på kartongen – jodå, det finns ett foto av äpplen där, och då måste det ju finnas riktigt äpple i. Läser innehållsförteckningen: “Äppelsmaksatt majs- och riskrisp”, hmm. Innehållsförteckningen är för övrigt lång som ett ösregn, men en bra bit ned hittar jag det: äpplepuré 0,3 procent.

Det är för lite äpple och för mycket kem. Tyvärr Kellogg’s, jag känner mig blåst.

Magic tyckte att flingorna var jättegoda, och gav betyget fem av fem. Men den teorin har hag varit inne på förr: det uppväxande släktet tycks ha en högre tolerans för artificiella smaker. Eller också har de helt enkelt inte lärt sig att känna igen “the real thing.” Jag vet inte. Mitt betyg blir i alla fall två och en halv av fem. Kunde blivit mycket mer om det inte snålats med äpplena.

One thought on “Kellogg’s kemiska äppelflingor”

  1. Det fanns en duktig högstadielärare på barnens skola. När det närmade sig marknadsdags ( det utbryter årligen en mycket stor marknad här) fick ungarna ha kemilaborationer.

    De blandade till estrar för glatta livet. Förvånat konstaterade eleverna år efter år att de illaluktande kemikalierna de mixat ihop förvandlades till fruktdofter av olika slag. Hon avslutade alltid lektionerna med: ” Jaha, nu vet ni vad det är ni stoppar i er på marknaden”.

    Godiset blev till sand….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *