Fontanas vindolmar

För att skingra mina tankar en aning från mitt mardrömliknade rakomläggningsprojekt, kommer här ett litet produkttest.  vindolmar_gruppbild_large.jpg

Det handlar om en favorit från semestrar på varma platser. Fontana Food har gjort fast food av den grekiska specialiteten vindolmar. En rätt som för övrigt påstås vara släkt med våra svenska kåldolmar.

Jag har fått lite produktprover och tycker vindolmarna, som säljs i konserv, smakar förvånansvärt gott. En lätt syrlig och varm smak som funkar fint. Tyvärr når det visuella inte riktigt samma nivå. Rätten ser inte så aptitretande ut som man kunde önska, och andra familjemedlemmar närmade sig inte den nya bekantingen med samma förväntan som jag.

Kanske är det så att det är svårt att göra en bra fast food/konservversion av en rätt som så många bara smakat på restaurang, oftast i ett annat land och under helt andra förutsättningar.

Men som sagt, vindolmarnas smak fungerar och jag tror att Fontana kan vässa den här produkten med lite produktutveckling och nya varianter.

2 thoughts on “Fontanas vindolmar”

  1. Har sett andra märken av vindolmar i rätt många butiker, till och med coop har dem nu! En av mina favoritkonserver faktiskt. Är de här myntakryddade?

  2. Yep. Fast myntan är inte riktigt så distinkt i smaken. Innehållsförteckningen ser ut så här:

    INGREDIENSER: Ris, vinblad, vatten, solrosolja, lök, dill, mynta, salt, kryddor, citronsyra. Inga konserveringsmedel eller färgämnen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *