En kall öl – nej förresten: en iskall öl, tack!

coorslight.jpgAmerikanska bryggeriet Coors har sitt högkvarter i delstaten Colorado, tillika en av USA:s ledande vintersportregioner. Nu skulle jag väääldigt lätt kunna halka in på ett sidospår här, med en lång utläggning om min drömresa alla kategorier: en skidvecka (eller två) i Colorado. Men jag avstår, för nu skulle det ju handla om öl. Inte skidor. Tyvärr. (Jag skriver sådär för att jag är lite avis på Magic, som ska åka till Idre med en kompis i eftermiddag. Själv får jag inte ta en endaste sväng i år. 🙁 )

Coors Light är inget lättöl i svensk bemärkelse utan ett öl med reducerad kalori- och kolhydrathalt. Och det ska serveras kallt, tycker tillverkaren Coors. Detta är så viktigt att Coors nu utvecklat en särskild kran för sitt fatöl. En kran som utformats som en glaciär, och som vid tappningen av ölet sprider ut ett tunt lager av is i glaset. Man har också tagit fram en särskild flaska där en del av etiketten färgas blå när ölet har rätt temperatur.

Tyvärr är inte detta anledning nog för mig att åka till Colorado och dricka öl. Och förresten, när man åker skidor vill man ju oftast ha något varmt. Eh… Kaffe, till exempel? Nä, ok då: Glühwein ska det förstås vara, eller varm choklad med grädde och en skvätt rom. Och då menar jag förstås på after skin. I backen måste man vara nykter, för det vet vi ju: Man kan ha kul utan sprit. Särskilt i en skidbacke.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *