Biggans gör årets grillsås – eller?

Jo, den heter faktiskt så. Årets Grillsås 2007. Och den har komponerats av Svenska Kocklandslaget, medan Huddingebolaget Biggans står för tillverkningen.

grillsauce.gifSåsen är smaksatt med soja, ingefära och lime och kommer att säljas i begränsad upplaga, 150 000 exemplar under vecka 16 till 33. Dessutom kommer en krona per såld flaska att gå till Kocklandslagets verksamhet.

Och vad tror jag? Blir Årets Grillsås 2007 verkligen årets grillsås 2007?

Svårt att sia om, jag har inte smakat den än. Men det är en typ av produkt som borde tilltala killen vid grillen: Ett enkelt sätt att sätta schysst smak på köttbiten som ligger där på gallret och fräser. Kocklandslaget sätter dessutom en kuinarisk kvalitetsstämpel som torde borga för bra produkt och god smak.

De 150 000 flaskorna borde nog gå åt, i alla fall.

Och apropå killen vid grillen: Tyvärr JämO och alla ni andra, men alla undersökningar visar att det ÄR så. Killar grillar, inte tjejer. Varför? Ingen vet, men av alla teorier jag hört, gillar jag denna bäst: Män lagar bara mat när det är någon form av fara inblandad. Grill, spritkök, flambering – take your pick.

3 thoughts on “Biggans gör årets grillsås – eller?”

  1. När jag lagar mat är det farligt att vistas i köket. Behöver inte vara någon grill inblandad för det.

  2. Är det inte lite löjligt att göra en “limited edition” av en grillsås? Blir nästan motsatt effekt. “Hm, försöker de sig på ett PR-trick för att dölja den äckliga smaken?” är min första tanke.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *