Sug på den

Äntligen något nytt att testa. Det har varit stiltje ett tag nu, minst sagt. Alla fönster verkar stängda.

Men igår kväll, när jag hasade mig runt Willys efter ett stenhårt rpm-pass, fick jag plötsligt syn på en kul liten grej som jag redan skrivit om i Foodwire: Sippah – sugröret som sätter smak på mjölken.

sippaah.jpgRedan vid inköpstillfället upptäckte jag dock ett stort minus: Prislappen, som uppgick till 23 spänn för tio sugrör. 🙁 Jag har som princip att inte klaga över priser på mat, och anser normalt sett att mycket av vår mat borde vara dyrare. Men det där var faktiskt i häftigaste laget, och att langa upp 70 spänn för att köpa tre paket (ett av varje smak) – det kunde jag inte förmå mig till. Snålt, men sant.

Det blev ett paket: med smak av choklad. Magic och Legolas testade till frukost, och det var mungiporna i vädret. Enda klagomålet gick ut på att det var lite trögt att suga i sig mjölken, eftersom sugröret är fullt av smakgojs. Vi kunde dock konstatera att ett sugrör räckte för att sätta smak på nästan tre glas mjölk.

Personligen tyckte jag att smaken var alltför artificiell och kemisk. Sukraloset märktes för tydligt, medan kakaosmaken var alltför blygsam.

Tillverkaren, Haugen-Gruppen, tror att detta kan bli en jättegrej och lanserar stenhårt med bland annat annonser i Kalle Anka.

Jag tror att Haugen-Gruppen har fel. Det blir ingen jättegrej. Få barnfamiljer kommer att sitta och suga på de här rören till vardags. Men det blir en kul grej, som guldkant, överraskning eller kanske på barnkalaset.

2 thoughts on “Sug på den”

  1. Jag fick de här – alla tre – helt oprovocerat hem i brevlådan. Och ehhh, ja, vad ska man säga. jag testade bananvarianten. Helt otroligt jätteläskig. Gav prompt bort den och jordgubbsvarianten till min kompis som är tvåbarnsmamma, förhoppningsvis går det hem där. Behöll dock choklad, tänkte att jag skulle testa igen vid tillfälle. Den luktar ju ganska gott, åtminstone 🙂 Men att det här skulle vara nästa stora fluga? Jag är skeptisk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *