Öl för dig som inte tål gluten + en nostalgikick

saxon_50_w.jpgFrån den 1 april finns det att köpa på Systembolaget, Sveriges första glutenfria öl: Saxon.

Ölet säljs av Carlsberg och har en alkoholhalt på 4,1 procent.

Namnet ger mig en liten nostalgisk kick, och den kicken har inget med gluten – eller Ivanhoe för den delen – att göra.

Året var 1980, jag gick i fyran när en ett år äldre kompis, vederbörligen iklädd luggsliten jeansjacka, tog mig vid handen och hjälpte mig att ta mina första stapplande steg in i hårdrockens underbara värld. Plattan var Saxons nya Wheels of steel.

wheelsofsteel.jpgJag minns hur orolig jag blev när han drog upp volymen till 7-8 nånstans. Vad skulle morsan säga? Hon sade inget, och snart insåg jag att jag gillade det jag hörde, även om jag senare hittade annan musik som passade mig bättre än Saxons osofistikierade hamrande.

När jag sedan gjorde min debut som rockstjärna hemma i Bullens källare så var Saxon-låten 747, från samma skiva, en av de första vi repade in.

Trots Saxons enorma musikaliska betydelse för min musikaliska utveckling (lite ironi där, men det kanske ni märkte) så har jag aldrig ägt ett album med bandet. Och undra på det. Kolla in omslaget ovan – man kan ju tro att det är sån där Vit Makt-musik.

Och förresten: vem vill köpa plattor med ett band där sångaren heter Biff?

Hand upp?

Nä, tänkte väl det.

3 thoughts on “Öl för dig som inte tål gluten + en nostalgikick”

  1. Som gammal maläten hårdrockare är det här ju the öl! 😀 Fast en riktig hårdrockare ska väl ändå inte dricka glutenfritt?

  2. Nä, det är väl sant. Ska man vara hård, ska man vara hård i magen också, eller nåt. Jag väntar nog tills det kommer något i stil med Deep Purple Stout, eller kanske veteölet Whitesnake 🙂

  3. Nu köpte iofs frugan precis Saxons nya platta “the inner sanctum” som faktiskt är riktigt bra, kanske borde hon få några burkar matchande öl till då……..för öl och Biff funkar ju fint ihop!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *