Fullkornsgodis till frukost

Jag vet, det har varit tunt med nya produkter här på bloggen på senare tid. Vi befinner oss i en mellanperiod efter störtskurarna i januari och det är alltid lugnare innan våren kommer igång på allvar. wheats_package_001.jpg

Men en kul nyhet såg jag sista jag var i affären: Kellogg’s Wheats. En liten koll på företagets sajt visar att den funnits på den nordiska marknaden sedan i januari. Jag har inte sett den innan, men jag bor ju på vischan – 35 km från Sveriges näst största stad…

Kellogs Wheats är kuddar av fullkornsvete som finns i två smaker: choklad och russin. Du tänker antagligen samma som jag tänkte: choklad?! Och ja, det är faktiskt riktig choklad. Fyllningen består av små chokladbitar och i den andra varianten är det russin. Samtidigt innehåller Wheats 75 procent fullkorn (russinvarianten) respektive 71 procent fullkorn (choklad).

Det här är mumsfrukost. Riktigt gott. Frasigt och sött, fast på ett helylleaktigt vis som gör att det inte riktigt går över smarrgränsen. Godis, liksom. Fast frukost. Och det är ju det som är problemet. Brutalmycket fullkorn räcker inte för att mota bort det dåliga samvete som skapas av att äta choklad till frukost. Det går liksom inte. Magic är skogstokig i de här grejerna och deklarerade frankt att “detta ska vi alltid äta till frukost.”

Så lär det inte bli. Inte ens russinvarianten känns ok som vardagsfrukost. Men när man vill lyxa till det – och det vill man ju ibland – då är ju detta ett utmärkt alternativ. Och då blir det nog chokladvarianten. Den var stråt vassare.

One thought on “Fullkornsgodis till frukost”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *