Dagens projekt: Gubbraggning

takpanna.jpgPåskens stora projekt närmar sig med stormsteg: Omläggning av vårt läckande tak. Efter omfattande mätningar och kalkyler tvingades jag igår kväll brådstörtat revidera min plan att lägga ett specialbehandlat ståltak. Specialtaket blir dyrt och den extra investeringen motiveras knappast på något sätt som kommer att märkas under min livstid.

Så nu har jag istället beställt ett gammalt hederligt – och tungt – betongtak. Som vanligt går jag hellre ned i en inverterad spagat än att be någon om hjälp, men ett moment klarar jag inte själv: Att lyfta av 5-6 ton takpannor på en timme.

Dags för raggning, således. Det har aldrig varit min starka sida. Särskilt inte att ragga gubbar…

Förresten: Om du råkar befinna dig i byn där jag bor på tisdag förmiddag, så kan du väl komma förbi och, eh, ta en kopp kaffe? Snälla? Det går på en timme.

Inte? Nänä, skyll dig själv då. Jag gör ruggigt gott kaffe. Fast vissa säger att man blir trött i ryggen av det. 🙂

2 thoughts on “Dagens projekt: Gubbraggning”

  1. Vad synd att vi avbokade vår resa till kusten. Annars hade jag gärna ställd upp. 🙂
    Vet dock två slashasar som gott kan behöva röra på dököttet. Vill du ha telefonnumret??

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *