Årets glassnyheter från GB: Liten nostalgivarning

Visst har de fått konkurrens på senare år, men multinationella GB är ändå dominanten i svenska glassdiskar. Deras nyheter för året är alltid en snackis, och nu tror jag mig faktiskt vara först ut med att avslöja vad som kommer 2007.

pic_nostalgi_glasskarta_1976_large.jpgEn nyhet har redan sipprat ut, och det är att klassikern Top Hat kommer tillbaka. Nostalgivarning på hög nivå! Även om den inte tillhörde mina favvos, så fick man ändå den rätt ofta. Jag tror morsan kanske gillade den. Och för att spä på nostalgin rejält: Kolla in bilden! (Klicka för en större version.) Det är GB:s glasskarta från 1976. Jag bläddrade igenom GB:s arkiv över gamla glasskartor, och när jag såg den här var jag ögonblickligen tillbaka vid Pressbyrån i Ellös. Åtta bast, med fuktigt hår och en skrynklig femma i handen. Jodå, mina små vänner – på den tiden var femmorna av papper!

Från den här kartan hade jag nog valt Storstrut eller Smuggler, såvida inte budgeten var för ansträngd. Då kunde det blivit en Igloo eller Sandwich.

Ursäkta vasadu? 2007?

Jaså, förlåt, jag drömde mig visst bort till en svunnen och bekymmersfri barndom. Det skulle ju handla om årets nyheter. Förutom Top Hat heter de som följer:

  • Pepe – Vaniljstrut med lakritsöverdrag
  • Solero Blackberry Smoothie – Bananglass med sorbet av björnbär  och vinbär
  • Sandwich Jordgubb – Ja, den gamla hederliga sandwichen med jordgubbsglass
  • Girlie – Hallonglass med glitterpinne (stön)
  • The Simpsons – Vaniljglass med “knasig” jordgubbsvirvel (dubbelstön)
  • Magnum – Kommer i två nya varianter: Colombia med “virvlar av fyllig kaffesås och Ecuador Dark med överdrag av mörk choklad från Ecuador

4 thoughts on “Årets glassnyheter från GB: Liten nostalgivarning”

  1. Som sagt: ibland vad budgeten ansträngd 🙂 Jag har nog smällt i mig en och annan puckstång åxå. Men om det var low budget som gällde, så tror jag det blev Piggelin för min del.

  2. Kan du utveckla ditt stön för glitterpinnen 🙂 Intressant att höra hur du resonerar kring denna underliga glass (fast jag reagerade bara på namnet i samband med utseendet).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *