Rosor i yoghurten – nja, bättre med äkta vara

Valio lanserade sin yoghurt med den tillfälliga smaken jordgubb/ros i lagom tid till Alla Hjärtans Dag. Men i min butik har den inte synts till förrän nu i helgen.

valio.jpgXtian testade den strax efter nyår, så jag känner mig lite efter. Men jag sväljer förtreten och lämnar högaktningsfullt mina ödmjuka synpunkter om denna tillfälliga bekantskap.

Jag gillar den inte. Första intrycket när yoghurten landar på tungan är en association till när jag smakade Yoggi jordgubb för första gången någon gång vid 80-talets början. En lite köttig jordgubbssmak, som sedan väller av och an och byter skepnad i munnnen. Avslutet känns artificiellt och sötsliskigt.

Tyvärr, men rosenyoghurten får inte många stjärnor i min bok.

Då är jag mycket, mycket gladare för den gulliga krukan med minirosor jag fick av IT-mamman igår. Den står här på fönsterbänken mellan The Edge och Adam Clayton och påminner mig om vår kärlek. Min och IT-mammans, alltså. 🙂

2 thoughts on “Rosor i yoghurten – nja, bättre med äkta vara”

  1. Tja, det är nog mest en kulturell grej. I Orienten används rosor som smaksättare i exempelvis rosenvatten, smaksätts med rosenolja som görs av nypon eller kronblad från rosen.
    Fast som sagt, rosenyoghurt får en fet flopp från mig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *