På ett sätt är det tur

…att jag inte bor i Stockholm. Jag har redan ett berg av olästa böcker som jag köpt på mig på mässor, resor och vid andra tillfällen. Däremot har jag alldeles för sällan tid att läsa, vilket jag älskar (och helst skönlitteratur på engelska).

Så när jag läser om den nya boklådan New York Stories i Vasastan, känner jag mig kluven. Rätt troligt att jag skulle älska stället – och än en gång förköpa mig på böcker jag inte hinner läsa.

(Inom parentes kan nämnas att jag har en långsiktig plan. När barnen flyttat hemifrån, huset är färdigrenoverat och trädgården prunkar ska jag göra i ordning ett bibliotek i bottenvåningen. Kaminen är redan på plats. Det som saknas är vinröda sammetstapeter och tjocka mattor, massor av bokhyllor och ett gäng supersköna nedsuttna chesterfieldfåtöljer. Kanske ett litet skåp med ett dussin flaskor finfin cognac. Men absolut ingen dator.)

3 thoughts on “På ett sätt är det tur”

  1. Mm, men jag inbillar mig att barnen ska försörja sig själva när de flyttat hemifrån. Vi får väl se…

  2. Såg att man kunde göra sin egen design av matta på nätet, tror sidan hette carpetvista. Kanske vore något att få precis som man vill för en gångs skull.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *