Jimi i en flaska

Fansen rasar, men nu är den här: Liquid Experience, en energidryck som inspirerats av Jimi Hendrix och hans genombrottsalbum “Are You Experienced.” Bolaget som lanserar heter Beverage Concepts och de använder en bild av den banbrytande gitarristen i sin marknadsföring.

liquidexperience.jpgNu skulle man kunna tänka sig att detta skulle vara någon form av dryck med hallucinogena egenskaper eller något annat spejsat. Åtminstone en rejäl skvätt alkohol. Men icke. Den är alkoholfri och beskrivs som en energidryck.

En Hendrix-dryck med alkohol finns förresten redan, Jimi Hendrix Vodka. När den släpptes väckte det inte särskilt mycket uppståndelse, men nu är det annat ljud i skällan. Fansen anser att den nya drycken Jimi Hendrix livsverk reduceras till något billigt och kommersiellt.

Tillverkaren lovar dock att en andel av royaltyintäkterna ska gå till någon form av välgörenhet, troligen en stiftelse för musikutbildning.

Så fint.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *