Jag riskerar mitt liv för sanningen…

Här har du frågan som kommer att dominera svenska kafferaster under våren: Vilken färg är godast – vit, rosa eller grön?

biltest_kampanjbild_lores.gifVi snackar förstås “Sveriges största biltest” – en kampanj som ska lura oss att proppa i oss ännu flera av de populära Ahlgrens-bilarna. Och jag är det perfekta offret. Jag kommer att köpa de nya påsarna där bilarna säljs var för sig i de tre färgerna, jag kommer att testa, jag kommer att rösta. Fast att jag redan vet precis hur de smakar, och vilken färg som är godast. Den officiella versionen alltså, från självaste Ahlgren. Eller åtminstone företaget som tillverkar bilarna med hans nam.

Faktum är att jag nog ska vara så fräck att jag saboterar hela kampanjen och avslöjar rätt svar redan nu…

Ja, det ska jag göra.

Jag känner mig rebellisk idag. Så här kommer svaret: Ingen färg är godast! Bilarna smakar nämligen bäst när de äts tillsammans, en av varje färg – så har smaken komponerats. Det svaret har jag åtminstone själv fått från Leaf som tillverkar bilarna.

Jag är medveten om att jag tagit en enorm risk genom att avslöja denna omskakande sanning. Det är varje journalists skyldighet, även om det så skulle försätta mig i fara. Men var inte orolig, jag kommer att vara försiktig i trafiken den närmsta tiden. Särskilt om det närmar sig en rosa, grön eller vit bil som ser ovanligt mjuk ut. Eller kanske tre stycken samtidigt – en i varje färg. Yikes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *