Glutenfri kexchoklad

Semper har lanserat Kex, en produkt som påminner en hel del om Cloettas storsäljare med de röda och gula rutorna.

Jag har tidigare slagit fast här på bloggen att jag INTE är beroende av Kexchoklad, och när jag fick varuproverna från Semper imorse insåg jag att det gått ett bra tag, kanske en hel vecka, sedan jag senast åt en Kexchoklad.

glutenfritt_kex.jpg

Sempers produkt är troligen grymt efterlängtad av alla glutenintoleranta och -allergiker. Och kanske ännu mer av alla föräldrar med glutenöverkänsliga barn. I min bekantskapskrets finns ett antal barn som är känsliga för gluten, men jag kan bara komma på en vuxen. Det verkar vara en generationsbetingad sak, eller också så är det något som växer bort.

Sempers Kexchoklad smakar, av förklarliga skäl, inte exakt som Cloettas Kexchoklad. Den har ett tjockare chokladtäcke och är inte riktigt lika sprött frasig. Chokladen är lite sötare och riskerar nästan att bli lite sliskig. Den får mig faktiskt att tänka på produkten Kexnougat som fanns förr i tiden (nån som minns?), jag tror det var Göteborgs Kex som gjorde den.

Det totala omdömet blir dock klart godkänt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *