Fergus hittar lunchen på vägen

fergus_drennan.jpgHan är glödhet i Storbritannien nu, Fergus Drennan. Hans program “The Roadkill Chef” har blivit en jättehit, och hans kurser är utsålda under hela 2007. Han säljer råvaror till Jamie Oliver, som mer än gärna propagerar för Fergus.

Vad är det då som är så speciellt med Fergus? Jo, han har specialiserat sig på mat som naturen ger. Foraging, som det heter på engelska. Mycket svamp, bär, rötter och sånt, förstås.

Men det som gjort Fergus Drennan till kändis i Storbritannien är TV-programmet “The Roadkill  Chef” som sänds på BBC3. Som namnet antyder handlar det om att laga mat av  – just det – överkörda djur.

Igelkottfärs, kanske, vad vet jag? Programmet är i alla fall en framgång, och Fergus menar på fullt allvar att det är både mer etiskt och ekologiskt att äta en överkörd kanin än att stoppa i sig en expressuppfödd kyckling som aldrig sett solens ljus.

Det låter förvisso logiskt, men ändå… Kalla mig cynisk, men av någon outgrundlig anledning tar jag nog kycklingen i alla fall.

2 thoughts on “Fergus hittar lunchen på vägen”

  1. Mig får man i alla fall inte i en överkörd stadskanin, den saken är säker. Hur etiskt det än må vara 😛 Blyförgiftning?

  2. Man kan också fundera över hur etiskt det är att stjäla maten från alla skator, råttor och andra som livnär sig på kadavren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *